Съдът даде ход на делото за убийството на откритата в куфар Евгения

Снимка: БГНЕС

Евгения Владимирова беше обявена за издирване след изчезването си на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно тялото й бе открито в куфар

Апелативният съд в София даде ход на делото за убийството на откритата в куфар Евгения, съобщава БНТ.

Припомняме, на 20 октомври миналата година Софийският градски съд постанови доживотен затвор за съпруга ѝ - Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров.

Впоследствие съдът отмени решението, с което СГС е разпоредил ареста на Пламен Владимиров, и му наложи парична гаранция в размер на 5000 лв.

Днес страните по делото - включително двамата подсъдими, поискаха да се даде ход на делото.

Адвокат Димитър Марковски поиска от съда да се направи психолого-психиатрична експертиза на Орлин Владимиров, която да установи психо-емоционалното му състояние. Целта е експертизата да отговори дали са повлияни действията на Владимиров от някакви екстремни емоции, имало ли е състояние на афект, както и на фрустрация.

Прокуратурата счита искането за експертиза за неоснователно, както и това да се направи отново оглед на жилището.

Припомняме, 33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване след изчезването си на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно тялото й бе открито в куфар във водоем край София. Първоначално Орлин Владимиров поддържаше версията, че съпругата му отишла на фитнес, след което трябвало да се види с приятелки, но така и не се появила на срещата. Той дори взе участие в издирването на изчезналата жена.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK