Живко Коцев в Кюстендил: Две са версиите за убийството на Алексей Петров

Снимки: Infomreja.bg

Все още нямаме доминираща версия, работи се активно, коментира още главният секретар на МВР

Към днешна дата няма авторство за убийството на Алексей Петров. Разследването не разполага с извършител, нито с поръчител, но се работи в тази посока за събиране на доказателства, така че да установим авторът на това убийство. Това обяви в Кюстендил главният секретар на МВР, гл. комисар Живко Коцев, който присъства на отчета на ОДМВР.

Що се отнася до извършените обиски в офиси на бизнесмена Васил Божков, той уточни, че това е тактика на разследването и те са свързани с убийството на Алексей Петров.

„Продължават да са две версиите за убийството на Алексей Петров, първата е свързана с личния му живот, а втората с бизнеса му. Работи се по метода на изключването, за всяка една версия се изясняват абсолютно всички факти и обстоятелства и се разпитват хора без оглед на личността им. В самото начало заявихме, че независимост от статуса на конкретното лице, което представлява интерес за разследването, ще бъде подложено на разпит или събеседване. Все още нямаме доминираща версия, работи се активно“, коментира още главният секретар на МВР.

По отношение на разследването на безстопанственост в МВР, заради което са нанесени 81 милиона лева щети на ведомството, Коцев потвърди, че е  образувана прокурорска преписка, тя е възложена по реда на Закона за съдебната власт на АДФИ, която ще извърши проверка с оглед на събиране на данни за престъпление от длъжностно лице.  

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK