82-годишна жена била нападната и ограбена в дома си в село Тодор Икономово

Снимка: Infomreja.bg

Часове по-късно извършителят е открит

Минути след полунощ в петък в полицейското управление в Каолиново е получено съобщение, че 82-годишна жена от село Тодор Икономово била нападната в дома си. Към адреса веднага бил насочен полицейски екип и екип на Спешна помощ.

Пред криминалисти жената обяснила, че около 00:15 часа чула шум, станала да провери какво се случва в имота й и забелязала мъж с маска вътре в къщата. Неизвестният ѝ нанесъл бой  и ѝ отнел сумата от 200 лева, два златни пръстена и златни обеци . Напуснал имота и поел в неизвестна посока.

Жената е откарана в Шуменската болница, където след преглед са установени фрактури на дясното рамо и на ребро вляво.

Незабавно са предприети оперативни действия за установяване на извършителя. В имота на 82-годишната жена е извършен оглед. Иззети са веществени доказателства, като действията на разследващи от РУ- Каолиново, са проведени под надзор на Окръжна прокуратура - Шумен.

Криминалисти влезли в дирите на известен на полицията с кражби 44-годишен мъж и два часа по-късно той бил задържан като евентуален извършител на грабежа. При направения му личен обиск в него е намерена банкнота с номинал от 50 лева. Не дал смислени обяснения за произхода й, отричал да е ходил в дома на жената.

Криминалисти установили, че по банкнотата има следи, най-вероятно от кръв. Изготвената в спешен порядък експертиза доказала по  категоричен начин, че кръвта принадлежи на 82-годишната жена.

След доклад на материалите и с постановление на прокурор 44-годишният мъж е задържан за срок от 72 часа и е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 199 ал. 1 т.3 от НК.

Осъждан е 16 пъти за кражби. Последната му присъда е била през 2016 година, когато  за извършена кражба му е наложена ефективна присъда от 2 години лишаване от свобода. Има 11 криминалистически регистрации, последната е от месец март тази година в Провадия.

При справка станало ясно, че през месец август тази година той е бил обявен за издирване от РУ - Провадия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK