Изборният ден в село Изгрев приключи в 20 часа, гласуваха 80 %

снимка: infomreja.bg, архив

Изборният ден в благоевградското село Изгрев приключи точно в 20.00 часа при висока избирателна активност, съобщи за ИНФОМРЕЖА председателят на Общинската избирателна комисия Елена Панчева.

Своето право на вот в частичните избори за кмет на селото се упражнили 401 избиратели от общо 504-ма с право на глас. Отчетената избирателна активност е 80 %.

Изборите преминаха без сериозни нарушения. В Общинската избирателна комисия през деня постъпиха две жалби.

Първата от тях бе подадена от лидера на НДСВ в Благоевград Красимира Тагарева в 10,30 часа сутринта. В нея се посочва, че собственикът на винарна "Вини Бошкилов" и лице с прякор Бриндо раздават пари срещу заснети бюлетини с упражнен вот, уточни Панчева. 

Тя допълни, че втората жалба е постъпила след официално обявения край на изборния ден - в 20.02 часа. Тя е подадена от общинския лидер на БСП в Благоевград - д-р Владимир Пандев, който обвинява общинския лидер на ГЕРБ Йордан Андонов в нарушаване на изборните правила.

В нея Пандев твърди, че в 19,15 часа Андонов неправомерно е влязъл в изборното помещение и е поискал да му се дадат сведения за временния брой гласували и негласували избиратели.

Жителите на село Изгрев днес избират кмет измежду четирима кандидати - Йордан Китанов - независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет, но подкрепен от БСП, Валентин Георгиев от ГЕРБ, Мария Деянска от НДСВ и Гроздан Безински от ПП "Движение Гергьовден", който е бивш кмет на селото.

Кой от тях ще бъде новият управник на Изгрев ще стане ясно по-късно тази вечер.

До частичния вот в селото се стигна, след като в края на миналата година досегашният кмет Николай Безински бе отстранен от поста заради документно престъпление.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//