Съдят турчин, опитал да убие съпруга на любовницата си във Варна

Снимка: Infomreja.bg

Предстои делото срещу А.М. да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд - Варна

Окръжна прокуратура–Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен турски гражданин, продължително пребиваващ в Република България. А.М. ще отговаря за това, че умишлено направил опит да убие мъж от Варна - престъпление по чл.115, във връзка с чл.18, ал.1 от НК.

Обвиняемият гражданин на Република Турция завършил висшето си образование в България и се установил в страната, съобщават от държавното обвинение. През лятото на 2021 година, докато разхождал кучето си, се запознал с жена, живееща близо до дома му, която също отглеждала куче. Покрай домашните си любимци двамата се сближили и станали интимни.

През октомври жената заявила на А.М., че трябва да прекратят отношенията си, тъй като била сгодена за мъж, който работел в чужбина, и щяла да се омъжва. Това никак не се харесало на обвиняемия. Той не спрял да търси жената и да иска от нея обяснения въпреки категоричния отказ от нейна страна за комуникация. Липсата на внимание изострилa отношението на А.М. към нея. Той я следял, причаквал я пред дома й, търсел постоянен контакт. Станал дори груб. Това принудило жената да сподели всичко със съпруга си. През юли 2022 година той се завърнал в България и сам се уверил, че А.М. непрекъснато следи съпругата му.

На 19 август 2022 година мъжът извел кучето на семейството и поел по обичайния си маршрут. Получил обаждане от съпругата си, която забелязала, че обвиняемият отново ги дебне и решил да се върне в дома си. В този момент А.М. взел решение, че трябва да убие мъжа. Засилил се към него, пресрещнал го и му нанесъл удар с нож в областта на врата. Последвал втори удар в областта на гърдите. Пострадалият опитал да се защити, въпреки обилното кръвотечение, но не успял. А.М. го ранил и в областта на крака.

Нападението било възприето от свидетел, който се притекъл на помощ на нападнатия мъж. Обвиняемият, като забелязал това, се оттеглил и напуснал местопроизшествието. След това се укрил и успял да избягва органите на реда до края на месец ноември 2022 година, когато бил задържан и привлечен към наказателна отговорност.

Нанесените от А.М. порезни и прободни рани причинили разстройство на здравето на потърпевшия, което наложило спешни животоспасяващи операции. Лекарите успели да спасят живота му, въпреки реалната опасност от смърт, която съществувала в началото.

Предстои делото срещу А.М. да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд - Варна. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK