Трон на любовта за снимки обособиха в градската градина в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград обособи атрактивен кът

Община Благоевград обособи атрактивен кът зa снимки в седмицата на брака и месеца на любовта в Градската градина. Той е аранжиран тематично, като в него жители и гости на града могат да направят своя фотосесия и да запечатат в кадри приказни моменти.

В къщичката е разположен трон на любовта, като за всички желаещи да се снимат има и цветна фоторамка. В непосредствена близост до къта са ситуирани голямо сърце и мече, символи на романтиката.

Къщичката на любовта ще остане на разположение на жители и гости на Благоевград до 19 февруари, включително, като всеки ден ще бъде отворен от 10.00 до 20.00 часа.

Вечер атрактивният кът за снимки и елементите в и около него ще бъдат озарени в красиви светлини, които ще допринасят за положителните емоции на посетителите.

Община Благоевград апелира за отговорно отношение към общинското имущество и пожелава позитивни моменти на жителите и гостите на града.

В деня 14 февруари, влязъл в бита на българина като Празник на виното, набиращ популярност и като Празник на любовта, а в календара на професионалните празници и като Празник на археолога, в Благоевград ще бъдат открити две изложби.

     В 17:30 часа в новата мултифункционална зала на Регионалния исторически музей - Благоевград официално ще бъде открита изложбата "Богатствата на антична Месамбрия". Събитието е по повод Деня на археолога и представя експонати, гостуващи от музей "Старинен Несебър". В изложбата ще бъдат показани червенофигурни съдове и теракотени фигурки на 2 500 години характерни за класическа и елинистическа Гърция.

Традиционната обща изложба "Любов и вино“ ще се открие от 18:00 часа в Градската художествена галерия - Благоевград.

Изложбата  винаги е била любопитна за творците. Мотивация за творчество е темата "Любов и вино", която вълнува художниците още от древността. Великолепни произведения създадени на тази тема могат да се видят във всички големи музеи по света. 

Градската художествена галерия предоставя на всички художници от Благоевград и региона, които обичайно са провокирани от темата „Любов и вино“ възможност за една силна и емоционална изложба, включваща всички жанрове в изобразителното изкуство. 

 
Снимка: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK