Кирил Котев е заместникът на Георги Иванов

Снимка: startphoto.bg

Той беше спортен директор на ФК ЦСКА 1948 до януари тази година

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов избра за свой заместник Кирил Котев, информира Sportal.bg. Бившият спортен директор на ФК ЦСКА 1948 ще смени Гонзо на позицията технически директор в БФС, информира Топспорт.

Двамата вече са се разбрали и бившият защитник ще започне работа във футболната ни централа. Котев ще отговаря за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.

Котев е двукратен шампион на България като футболист - през 2004 година с Локомотив (Пловдив) и през 2008 г. - с ЦСКА. Има още купа на България с "червените" от 2006 година, както и три Суперкупи на страната - 2004 г. със "смърфовете", а 2006 г. и 2008 г. - с "армейците".

Котев бе част и от последния национален отбор на България, който игра на голям форум, след като бе един от младоците на Евро 2004 година в селекцията на Пламен Марков.

Той беше спортен директор на ФК ЦСКА 1948 до януари тази година.

Котев има над 400 мача в родния футбол, като е защитавал екипите на Велбъжд, Видима-Раковски, Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Черно море и ФК ЦСКА 1948. Той има и 13 мача и един гол с националния отбор на България.

Бившият футболист има и един сезон в Китай, където печели Второто ниво на местния футбол с фланелката на Далиен Аербин през 2011 година. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK