Въвеждат денонощен пропускателен режим на входа на Рила

Снимка: Bg.wikipedia.org

Денонощен пропускателен режим се въвежда на входа на град Рила за времето от 17.30 часа тази вечер до 18.00 часа в неделя, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Кюстендил.

Мярката се налага за осъществяване на контрол и спазване на забраната за преминаване на едри, дребни преживни и еднокопитни животни от и към територията на Рилския манастир във връзка с християнския празник Успение Богородично. 

Забранява се клането на едри, дребни преживни и еднокопитни животни на територията на Рилския манастир. 

Всички едри, дребни преживни и еднокопитни животни, предназначени за дарение, да бъдат поставени под карантина, като кметът на Община Рила Георги Кабзималски ще осигури помещение за карантиниране на животните, а предаването им ще става с приемо-предавателен протокол.

Мерките се налагат със заповед на областния управител на Кюстендил Виктор Яневска област, поради констатирано огнище на бруцелоза по едрите, дребни преживни и еднокопитни животни в стадо, отглеждано в Рилски манастир.

Организацията и изпълнението на заповедта са възложени на директора на ОД МВР - Кюстендил Елиан Стамболийски, директора на ОДБХ Стоян Саев и кмета на Община Рила.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//