Отборът на I ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” втори на републиканските игри

снимка: Дани Асенова, infomreja.bg

Отлично представяне направи отборът по тенис на маса на I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” на финалите на републиканските ученически игри за момчета /5-7 клас/. Те останаха на точка от златото, спечелвайки сребърните медали в отборното класиране. В индивидуалната надпревара Константин Вътов се класира на 2-ро място, като на финала отстъпи с 3:0 гейма от варненския състезател. С кюстендилските тенисисти бяха учителят по физическо възпитание Сашо Филипов и треньора от клуб „Руен” Паун Вътов.

Домакин на ученическите финали по тенис на маса за момичета и момчета /5-7 клас/ бе Разград. 10 отбора влязоха в спор за отличията, представители на училищата от Исперих, Панагюрище, Варна, Димитровград, Сливен, Троян, Роман, София, село Осенец, общ. Разград и I ОУ от Кюстендил.

Кюстендилският отбор игра в състав: Константин Вътов, Любослав Ганев и Симеон Сръндачки, който попадна в една група с представителите на Димитровград, Роман, Панагюрище и Исперих. Кюстендилските тенисисти записаха 4 победи, съответно с 4:3, 4:0, 4:1 и 4:1 гейма и оглавиха група „Б”. На полуфиналите те продължиха победният си ход и наделяха отново с 4:1 гейма над учениците от Разлог.

В драматичен финал кюстендилци отстъпиха с 3:4 гейма и останаха на второ място. При резултат 3:3 Любослав Ганев, на който преди срещата бе открадната хилката, водеше в решителната част с 2:0 и имаше мач пойнт при 12:11 точки. Допусна неочакван обрат и загуби с 2:3 гейма.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk