Отборът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Кюстендил, победител в общинския кръг на "Защита при пожари и извънредни ситуации"

Снимки: личен архив

Село Лозно - база логистика при РДПБЗН бе домакин на общинския кръг на състезанието "Защита при пожари и извънредни ситуации".

Участие в него взеха 5 отбора от Кюстендил.

Състезанието протече в два кръга. Първият бе тематичен - решаване на тест, а вторият бе практически като учениците решаваха практически казуси - как се действа при пожар, земетресение, радиоактивно и биологично замърсяване, водно спасяване, спасяване на пострадали при пожар и други.

Учениците показаха и умения по първа помощ.

След оспорвана надпревара на 1-во място се класира отборът на ОУ,,Св. св. Кирил и Методий"- Кюстендил, с 259 точки, на  2-ро  място отборът на  ОУ,, Даскал Димитри"- Кюстендил, с 258 точки и на 3-о място се нареди отборът на ОУ,, Ильо Войвода"- Кюстендил, с 238 точки.

Четвъртото и петото място останаха за отборите на ОУ "Марин Дринов"- Кюстендил, с 220 точки и ОУ,, Иван Вазов"-Кюстендил, с 197 точки.

Отборът първенец с ръководител Иво Пенев ще премери сили на 9. май в областния кръг на състезанието, отново в село Лозно с отборът първенец от Дупница в лицето на възпитаниците на ОУ "Евлоги Георгиев".

Победителят ще представи област Кюстендил на националния кръг на състезанието. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK