С игри и забавления отбелязаха Деня на шегата и Часът на земята в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Потребителите на социалните услуги в Благоевград бяха посрещнати с питка и мед, по стар български обичай

Деца и младежи от Център за настаняване от семеен тип и ползватели на Преходно жилище към Община Благоевград отбелязаха Часът на земята със забавна програма, с помощта на студенти от Американски университет в България.

В парка при общежитията на висшето учебно заведение, малчуганите участваха в ролеви игри, а лицата им бяха изрисувани с любими приказни и анимационни герои, като за целта бяха използвани специални безвредни багрила. Децата отправиха и своите послания за опазване на планетата и под формата на забавленията научиха, че отговорността за това е на всеки един човек.

На 1 април, Ден на хумора и шегата, потребителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и ЗЖ "Искра" се заредиха с много положителни емоции по време на театрално-музикална програма, изнесена от Бранимир Митова, директор на ДТ „Проф. Енчо Халачев“. Той представи малки етюди от "Ветаро" от Елин Пелин, "Писмо от Пижо до Пена" , "Писмо от Пена до Пижо" и изпълни няколко стари градски хумористични песни.

В знак на благодарност екипа и ползвателите на социалните услуги поднесоха негов портрет, нарисуван от един от потребителите.

Преди дни ползвателите на Дневен център за пълнолетни лица с психични разстройства „Светлина“ към Община Благоевград и ползвателите на услуги на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания към Община Симитли посетиха параклис „Св. Мина“ в кв. „Ораново“. В рамките на организиран излет, те участваха и в специално подготвени ролеви игри.

Потребителите на социалните услуги в Благоевград бяха посрещнати с питка и мед, по стар български обичай.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK