Контрабандни цигари, декларирани като чорапи, задържаха на Капитана

Снимка: Агенция Митници

10 500 000 къса цигари са задържани за година

Нов опит за пренасяне на 830 000 къса нелегални цигари предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево. Акцизната стока е открита на 13.03.2024 г. при проверка на товарен микробус с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, декларира, че превозва текстилни изделия – чорапи, от Турция през България за Германия.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са констатирани подозрителни плътности в превозвания товар. В хода на контролните действия се установява, че между декларираната стока са укрити кашони, съдържащи кутии с цигари. Открити са 830 000 къса цигари (41 500 кутии) от две различни марки с турски акцизен бандерол. Тютюневите изделия на стойност 279 450 лева са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Водачът Е.С. на 37 г. е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 3000 лева и забрана да напуска страната, освен с разрешение на прокурора.

От началото на годината до момента на МП Капитан Андреево са задържани близо 10 500 000 къса нелегални цигари, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK