Отбелязаха Международния ден на хората с увреждания в Кюстендил

Снимки: Община Кюстендил

Читалищата "Братство“ и “Асклепион“ представиха фотографии на Мартин Петров и живопис на Елена Вълканова

Зам.- кметът на община Кюстендил Кристиян Иванчов присъства на концерт и изложба по повод Международния ден на хората с увреждания.

Читалищата "Братство“ и “Асклепион“ представиха фотографии на Мартин Петров и живопис на Елена Вълканова, съобщават от пресцентъра на Общината.

Общинската организация на съюза на инвалидите в град Кюстендил чества този ден като знак на уважение и съпричастност към хората с увреждания. „Това е ден на подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания

Добрувайте мили хора, защото който прави добро, получава добро. Всяко събуждане е благословия, всеки нов дъх е дар!“, заяви председателят на регионалната структура Валя Симеонова.

„Благодаря ви за поканата. Поздравявам ви с Международния ден, поздравявам ви с това тържество, което се е превърнало с годините в традиция, която ще продължим. Искам да ви уверя, че в лицето на новото ръководство на община Кюстендил имате нашата пълна подкрепа във всяка една инициатива, във всяко едно действие, което от тук нататък ще предприемете.

Искам да знаете, че нашите врати са отворени за решаване на всеки проблем, за да можем да вървим ръка за ръка, да преодоляваме трудностите заедно и да имаме все повече поводи за тържества", заяви Иванчов.

Виолета Атанасова, член на УС на организацията и председател на читалище "Асклепион" подари на Иванчов специален подарък - фотография на Мартин Петров.

Тя се обърна към Кристиян Иванчов с пожеланието:

„Надяваме се, че всеки, който полага усилие за своето духовно съхранение, за оцеляване на своя дух, независимо от перипетиите, пред които го изправя живота, ще получава и вашата подкрепа.

Помнете, че всичко трябва да е любов, защото всичко е любов. Подкрепата за хората с увреждания наистина е любов, която е взаимна и се връща към хората, които се нуждаят от вашата подкрепа“, обяви още Виолета Атанасова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK