Община Благоевград изплати 71 200 лева еднократна помощ за новородени деца

Снимка: Infomreja.bg

Общината изплати 24 000 лв. на шест семейства с репродуктивни проблеми

Община Благоевград изплати 71 200 лева еднократна помощ за новородени деца. Средствата бяха преведени по сметките на 65 семейства, отговарящи на условията, съобщават от институцията.

Съгласно утвърдената Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца, сумата за първо дете при родител с висше образование е 900 лева, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.

За второ дете при родител с висше образование паричната помощ е 1100 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева.

За трето дете при родител с висше образование сумата е 2000 лева, при родител със средно образование е 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева.

При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ е 1000 лева, без да се отчита образованието на майката и поредността на децата.

Това е четвъртият транш, извършен от администрацията за настоящата година.

Община Благоевград изплати 24 000 лв. на шест семейства с репродуктивни проблеми.

На всяка кандидат двойка бяха преведени по 4000 лева за инвитро процедури.

Одобрените заявители отговарят на условията, записани в „Правилника за финансиране на процедури „Инвитро“ на семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Благоевград“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK