Кабинетът утвърди нови защитни елементи за личните документи

Снимка: Infomreja.bg

Повишават нивото на защитеност

Правителството прие Решение на Министерския съвет за утвърждаване на защитни елементи, използвани в проекта на новите български лични документи тип „карта“ и тип ,,паспорт“.

С приемане на Решението се цели постигане развитието на образците на български лични документи чрез повишаване на нивото на защитеност на документите с използване на материали, които отговарят на най-високите стандарти за сигурност и качество, въвеждане на нови защитни характеристики чрез прилагане на нови защитни елементи и технологии, и промяна на защитния графичен дизайн, съобщават от Министерски съвет.

Приемането на решението е свързано и с изпълнението на Програмата за управление на Република България през периода юни 2023 г. - декември 2024 г. и по-конкретно мярката „Полагане на усилия за прилагане на измененията в Закона за българските лични документи, които предвиждат увеличение на срока на валидност на паспортите - 10 години, чрез постоянен и конструктивен диалог с компетентните институции, включително с МВР, за осигуряване на техническа възможност."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK