Марихуана за над 6 млн. лева заловиха на ГКПП "Капитан Андреево"

Снимка: Митници

Арестуван е 40-годишен турски гражданин

Митническите служители на МП Капитан Андреево разкриха рекорден случай на марихуана  с левова равностойност над 6 000 000 лева, обявиха на съвместен брифинг началникът на МП Капитан Андреево Георги Господинов и Иван Стоянов, окръжен прокурор на град Хасково, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 05.03.2024 г. на пункта в посока Република Турция на трасе „Изходящи товарни автомобили“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът- турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока – пластмасови палети от Германия за Турция. Сред декларината стока са открити 12 кашона с 344 вакуумирани полиетиленови пакета, съдържащи суха тревиста маса. Направен е полеви наркотест, който показва реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 377.78 кг на стойност 6 044 480 лева по цени за нуждите на съдопроизводството. 

До разкриването на случая се е стигнало, след като в процеса на контрол на теглото и разрешителния режим на дежурната митническа служителка е направило впечатление разминаване между теглото на камиона по документи и отчетеното от везната, заяви Георги Господинов, началник на МП Капитан Андреево. Последвала е проверка с рентген, която е показала необичайни плътности в товарното помещение, както и физически контрол, при който е установен наркотикът. 

С постановление на наблюдаващия прокурор при ОП – Хасково водачът на товарния автомобил А.К. на 40 г. е бил задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Окръжният прокурор Иван Стоянов определи случаят като особено тежък и обясни, че предвиденото наказание в закона е между 15 и 20 години затвор и глоба между 200 000 и 300 000 лева. Утре в съда ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK