Депутатите от Бюджетната комисия търсят начини да увеличат приходите

Снимка: БГНЕС

Предлага се да бъдат увеличени бюджетните приходи от хазартна дейност

Проектът за държавен бюджет за следващата година е подложена на второ четене от парламентарната бюджетна комисия. 

Пред депутатите министърът на финансите Асен Василев наблегна и на предвиденото за първи път остойностяване на общински проекти в държавния бюджет:

"И това според мен е стъпка към абсолютно пълна прозрачност какви са проектите. Ние изпратихме до бюджетната комисия в края на деня в петък всички получени общински проекти, които отговарят на лимитите".

 Предлага се да бъдат увеличени бюджетните приходи от хазартна дейност, обяви председателят бюджетната комисия Йордан Цонев:

"Увеличаване на таксите за хазарта като допълнителен приходоизточник за средствата, които трябва да се осигурят за допълнителните предложения. Оше повече, че таксите не са пипани повече от 10 години".
 
По време на заседанието председателят на КНСБ Пламен Димитров предупреди, че в три сектора има готовност за стачки, ако не бъдат вдигнати парите в бюджета за догодина:

"Не плаша никого, само информирам. Транспортът - градският транспорт остана с 0 лева увеличение. Следващата критична област е земеделието. Земеделието трета година няма никакво увеличение - в "Борба с градушките", Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури - 60 милиона са нужни. Последният отрасъл, в който ще има напрежение - здравеопазването. Да, 1 милиард и 100 милиона повече в Касата - благодаря, браво, наистина добре, но в министерството на здравето - 0 лева за увеличение на заплатите".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK