Социалният министър: Няма риск за увеличението на пенсиите от юли

Иванов прие поста от д-р Иванка Шалапатова

Ивайло Иванов посочи, че приемствеността е изключително важна

„В социалната сфера е много важна приемствеността и всички трябва да работим заедно, защото се грижим за най-уязвимите групи от обществото. Структурите на Министерството са ми добре познати, тъй като част от тях съм ръководил, а за други съм отговарял като заместник-министър“. Това каза министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов при приемането на поста от д-р Иванка Шалапатова и ѝ благодари за добрата работа през годините.

Той подчерта, че няма риск за предстоящото увеличение на пенсиите от 1 юли 2024 г. заради предложените великденски добавки, защото средствата за него за заложени във вече приетия бюджет на Държавното обществено осигуряване. Министър Иванов допълни, че финансовата стабилност на системата на Националния осигурителен институт (НОИ), която разпределя около 24 млрд. лв., не може да бъде застрашена от изплащането на великденските добавки, които ще са на стойност от 40 – 50 млн. лв.

В изказването си той благодари на предшественичката си д-р Шалапатова, която изтъкна предизвикателствата на пазара на труда и успехите на Агенцията по заетостта (АЗ) в преодоляването им. Тя подчерта добрата работа на ведомството в процеса по затварянето на последните останали домове за медико-социални грижи за деца в България и реновирането на тези за възрастни хора. Д-р Иванка Шалапатова изрази увереност в справянето с предизвикателствата в социалната сфера на новия екип на Министерството на труда и социалната политика и пожела успех на министър Ивайло Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK