Радев: Изграждането на скоростния път „Видин - Ботевград“ е изключително важно

Снимки: Президентство

Във Видин държавният глава и съпругата му проведоха среща и с представители на културни институции от града

Видин има стратегическо разположение и потенциал, който трябва да бъде оползотворен с активна работа не само на местно ниво, но и чрез целенасочена държавна политика. Това заяви президентът Румен Радев на среща днес с кмета на града д-р Цветан Ценков. Създаването на благоприятни условия за живот на младите хора, реализацията на инфраструктурни проекти, както и насърчаването на бизнеса, бяха във фокуса на срещата, съобщават от прессекретариата на президента.

Изграждането на скоростния път „Видин – Ботевград“, част от европейски транспортен коридор IV, е изключително важно и за бъдещето на Северозападна България, отбеляза президентът и допълни, че това ще създаде и нови перспективи пред града. Развитието на индустриалния парк във Видин също е сред преимуществата, с които градът разполага, бе посочено още на срещата.

Във Видин държавният глава и съпругата му проведоха среща и с представители на културни институции от града. Сред участниците бяха заместник-кметът на Видин в направление „Хуманитарни дейности и социална политика“ Борислава Борисова, директорът на Регионалния исторически музей Христина Кирилова, директорът на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ Десислава Иванова и Мирослав Кръстев – директор на Симфониета-Видин. На срещата бяха обсъдени изключително богатите културни традиции в града и историческото наследство на Видин, които са отлични предпоставки за развитието на туризма.

В рамките на посещението си президентът разговаря с деца и младежи, които премериха сили и показаха физическата си подготовка в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“, чиято насоченост е насърчаване на активния и здравословен начин на живот сред младите хора. „Искам да ви кажа, че сте направили верния избор, защото бъдещето на България зависи от това да има здрави и силни млади хора, които чрез спорт и учение да градят характер, готови да посрещнат предизвикателствата на бъдещето", обърна се Румен Радев към младежите. Държавният глава изказа благодарност и на родителите, учителите, треньорите и ръководителите за това, че стимулират българските младежи да спортуват.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK