Освещават параклис на лечителите Козма и Дамян в Рая на България

Снимка: Infomreja.bg

Къде? Кога? Как? Прочетете историята за едни творци, посветили се на живота

Ако сте се питали къде е нулевият километър, отправната точка, от която започва светът, то отговорът е в България. И не къде да е, а във Великотърновско. Типично по болярски отново става дума за царици и работливи семейства, за злато и благородство.

Това не е приказка, а истина. Раят се намира в село Вългевци, където брат и сестра се трудят неуморно, за да даряват здраве на хората и природата. А те живеят заедно с цели пчелни семейства, които неуморно доставят чист въздух и течно злато за посетителите на био пчелната ферма на Иванка и Йордан Братанови.

Те не само че имат имен ден през ден, а са заедно в живота, изграждайки от каквото природата е дала чудни, приказни къщички и дори параклис.

Ще започнем с последната новост в био фермата, в която буквално се пренасят камъни на ръка, редят се един върху друг, докато оформят параклиса с покровители свети свети Козма и Дамян.

Светите лечители днес имат още един дом – там, в рая в центъра на България, в който всеки може да запали свещ. Иванка е изградила сама духовния пристан, който е осветен днес.

И какво по-подходящо място за параклис от мястото, в което хората от вси страни пристигат, за да бъдат излекувани.

Преди две години във фермата бе изградена единствената у нас къщичка – дишалня, в която можеш да вдишаш въздуха директно от кошерите. И тук е мястото да отбележим, че ако някой е алергичен, това няма да му навреди, а напротив.

Не само че дишаш, но и наблюдаваш през прозрачните стени самата работа в кутийките в питата на кошерите. Иновацията е уникална – сякаш в 4 Де филм участваш и ти, но като зрител, докато героите ти дават… живот.

Йордан Братанов пък е онзи гений, който не просто живее с пчелите, а се труди като тях. Той е не просто пчелар, както и сестра му, а метеоролог, географ, картограф, ветеринар, биолог. Всичко това, което е необходимо, за да знае как пчелните семейства да бъдат добре.

За двамата – Иванка и Йордан, светското не е чуждо – те са били кметове, но природното е по-обично, затова сега животът им е свързан с редица проекти, свързани с най-голямата фармацевтична компания – природата.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//