Мъж спаси деца на 2 и 6 г. от пожар в София

Снимка: Infomreja.bg

Били оставени сами

Две деца - на 2 и 6 години, попаднаха в капана на пожар, докато са били оставени сами в апартамента на родителите им. Случаен минувач успява да ги измъкне от огнения капан и сега те са невредими, съобщава nova.bg.

Пожарът е пламнал днес по обед в блок в столичния квартал „Люлин”. Мъжът вижда голо и босо дете на първия етаж на блока.

„Чух само: „Помощ! Помощ””, разказва той. Без да подозира какво се случва в апартамента, мъжът влиза да помогне. По писъците на 2-годишното дете успява да го намери.

"Влязох в стаята, имаше много дим и пламъци. На пипане хванах ръчичка и успях да го издърпам”, разказва мъжът.

Към този момент за децата трябвало да се грижи дядото, който обаче бил на работа. Спасителят твърди, че децата са неглижирани. Дядото на децата признава, че това е така, и казва, че родителите са наркозависими.

На място пристигна и бащата. „Имаме проблеми с майката”, каза бащата Мартин. Той отрича да употребява наркотици, но казва, че майката на децата го прави.

Жилището на младото семейство е заринато с боклуци. 

„Може би психологични отклонения от страна на майката ни доведоха дотук. Аз се опитах да ѝ помогна, но нещо се отключи във времето”, казва Мартин.

Часове след инцидента приятели и близки на семейството са на място, за да почистят това, което в останало след пожара. Майката избягала късно снощи. Сега самотният баща търси място, където да прекара нощта с децата си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//