Важно за благоевградчани: На 29 декември ОбС решава за размера на данъците

Снимка: Infomreja.bg

Заседанието на ОбС ще се проведе в 9,30 ч. в зала "22 септември" в последния работен ден на декември

На 29 декември ще се състои първата редовна сесия за Общинския съвет в Благоевград. Тя обаче е последната за годината и на нея се очаква да бъдат взети важни решения за финансите на Общината.

В дневния ред са включени 34 точки общо, голяма част от които са за гласуване на подробни устройствени планове, свързани с прокети като ул. "Промишлена" и изграждането на улица при Бирената фабрика.

Пред председателя на Общинската избирателна комисия в Благоевград трябваше да се закълне като съветник Станислав Кимчев. На предното заседание той не присъства поради здравословни причини. Кимчев трябваше положи клетва на мястото на Боряна Шалявска, която бе назначена като заместник-кмет по образованието. Синът на известния актьор Николай Кимчев обаче също ще поеме заместниккметския пост по културната дейност на Общината. Кимчев е подал молба до ОИК-Благоевград, с която се оттегля като съветник. Така, в Съвета влиза следващият избран по брой преференции след Кимчев от ПП-ДБ - Крум Стоилов.

В Административният съд тече и дело след жалба на кандидат-съветник от ПП-ДБ, която има шанс - ако съдът реши, да бъде част от ОбС.

След като Стоилов пък положи клетва, ще трябва да бъде попълнен съставът на някои от комисиите в ОбС, които поради отсъствието му бяха запленени със съветници, временно на мястото на съветника.

В дневния ред е заложено още и разглеждане на предложение от граждани на Община Благоевград, придружено с подписка. 

Искането е за премахване на знамето на Сърбия от фасадата на зала "22 септември". Там се намира консулството на съсеката ни. 

Една от най-важните точки е одобряването на план-сметката на Общината.

Кметът внася и предложение за промяна на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград. Става дума за увеличаването на такса "смет".

Съветниците разглеждат и кметското предложение за общата численост и структура на общинската администрация.

Ще бъде разгледано и предложението за определяне на минимални и максимални цени на километър пробег за извършване на таксиметрови превози на територията на община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK