Промениха ПИРО-то на Благоевград, заради кв. "Струмско"

Снимка: Община Благоевград

Планът за интегрирано развитие на община Благоевград е подложен на обществено обсъждане

Кметът Методи Байкушев представи на обществено обсъждане актуализиран План за интегрирано развитие на община Благоевград (ПИРО).

По време на срещата в зала „22 септември“ стана ясно, че сред обектите от стратегическо значение за община Благоевград са: обновяване и реконструкция на парк „Ловен дом“, Ботаническа градина, района на Зоопарка и парк „Бачиново“, изграждане на подземни обществени паркинги, които да решат цялостно проблема с паркиране на автомобили в Централна градска част, както и реконструкция, корекция и покриване на ул. „Александър Стамболийски“ и д.р.

Предвижда се обновяване и построяване на нова сграда на 9 ОУ „П. Яворов“, обновяване на дворните пространства на училищата, както и създаване на множество нови социални услуги.

Припомняме, че в ПИРО бе заложено и изграждане на нова сграда за общински жилища в ж.к. „Струмско“, но след срещи с жители на квартала и проведен конструктивен диалог проектът отпадна, като на същото място ще бъде изграден подземен паркинг и прилежащ към него парк.

Чрез реализиране на обектите, предвидени в ПИРО, кметският екип залага на развитието на образователната, социална, здравна, културна, и спортна инфраструктура в общината с цел повишаване на качеството на живот и завръщането на младите хора в Благоевград.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//