Делегация от Община Гърмен посети областта Гора в Албания и Косово

Снимки: Община Гърмен

Тя постави началото на сътрудничество и приятелство

По повод Националния празник на България Трети март делегация от община Гърмен посети областта Гора в Албания и Косово и се срещна с българските малцинства там.

Начело на представителната група беше кметът на общината Феим Иса. Тя включваше още – общинския съветник Ибрахим Джуркин, председателя на Сдружение „Неврокоп“ – Рахим Арнаудов и Директора на СУ „Йордан Йовков“ с. Рибново – Манчо Джуркин. Делегацията беше водена от председателя на Българо-Албанското дружество „Наша Гора“ Фисних Ходжа.

"Проведохме важни и ползотворни срещи с кмета на гр. Кукъс – Алберт Хилилай, с неговия заместник Аргон Нурединай, с началника на образованието, с кмета на Шищавец и с много „нашенци“ в горанските села.

Обменихме опит, споделихме проблеми и предизвикателства, стоящи пред двете общини, обещахме си да работим по общи програми и инициативи, свързани с подобряване на живота на хората, поехме ангажименти за нови срещи, които ще засилят сътрудничеството в областта на образованието, туризма, културата и традициите, за провеждане на съвместни празници и чествания, които ще сложат едно ново начало на приятелски отношения между хората от Гора и Родопите, написа по този повод кметът на община Гърмен Феим Иса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK