Най-скъпият футболист в efbet Лига играе в Берое

Снимка: startphoto.bg

Той е Себастиан Вия

Центърът за спортни изследвания Football Observatory (CIES) публикува списък на най-скъпите футболисти в 66 национални първенства, като са изключени тези от топ 5 лигите в Европа (Англия, Испания, Италия, Германия и Франция), пише Топспорт.

В изследването намира място и България, а резултатите са доста интересни. Най-скъпият играч у нас е Себастиан Вия от Берое.

Колумбиецът е оценен на 5,6 милиона евро. Второто място е за поляка Якуб Пьотровски от Лудогорец - 3,5 милиона евро, а трето е за съотборника му Бърнард Текпетей - 3,4.

Още двама играчи на Лудогорец намират място в топ 4 - това са Руан Круз и Кайо Видал. ЦСКА също има четирима представители в топ 10. Това са Матиас Фаетон (3,4 млн. евро), Тобиас Хайнц (3 млн.), Християн Петров (2,9 млн.) и Брайън Кордоба (2,1 млн.). В топ 10 е и Чинонсо Офор от Арда (Кърджали) - 2,8 млн. евро.

Любопитното е, че в топ 10 няма нито един футболист на Левски. Хосе Кордоба е най-конвертируемият играч от "Герена", а от клуба се опитваха да го продадат на нива около 3 милиона евро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK