Любослав Ганев извади богоявленския кръст в Кюстендил, дарява средствата на нуждаещ се

Снимки: Infomreja.bg

Искам да пожелая на кюстендилци годината да бъде успешна и да бъдем по-добри едни към други, заяви Любослав

24-годишният кюстендилец Любослав Ганев извади богоявленския кръст от ледените води на река Банщица в Кюстендил. В ритуала на Йорданов ден участваха общо 22-ма смелчаци, които бяха наблюдавани от стотици кюстендилци.

Рано тази сутрин в храмовете в областния град беше отслужена Утреня и Златоустова св. Литургия, а от 11.00 ч. беше извършено литийно шествие от храм "Успение Богородично" до река Банщица.

Любослав Ганев успява да хвана богоявленския кръст за втори път, като първият е бил преди 5 години.

„Искам да пожелая на кюстендилци годината да бъде успешна и да бъдем по-добри едни към други. Участвам, за да уважа традицията, защото народ без традиции  е като дърво без корен“, заяви Любослав. За себе си казва, че обича Кюстендил, ходил е и в други градове, но тук се чувства най-добре.

„Искам да се обърна чрез вас, медиите, парите, които събера днес от богоявленския кръст искам да ги даря на нуждаещ се кюстендилец. Не зная точно кой се нуждае от тези средства, но искам да помогна на човек в нужда. Ще даря всички пари, които се съберат днес“, категоричен беше 24-годишният Любослав.

На ритуала по изваждането на кръста присъстваха кметът на Кюстендил, инж. Огнян Атанасов, заместник.-кметове и общински съветници, а Великият Водосвет беше извършен от архиерейския наместник на Кюстендил – Епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит и Патриарх Български Неофит.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK