Срещу 4 заведения са подадени най-много сигнали в РУ-Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев

Двама полицаи от РУ - Гоце Делчев, са пострадали при регистрираните през 2017 година прояви на едро хулиганство, отчете пред ОбС зам.-началникът на управлението Васил Франгов.

За периода той каза още, че са били наложени по Наредба №1 две административни наказания на фенове при спортни прояви, съставени са били 77 акта и плюс 18 фиша за първите три месеца на 2018 год.

За неправилно паркиране през 2017 година служителите на РУ - Гоце Делчев, са съставили 1929 фиша на водачи за неправилно паркиране и още 474 фиша за първото тримесечие на 2018 г.

През 2017 година са станали 33 тежки пътно транспортни произшествия с 2-ма убити и 4-ма ранени. Според статистиката от миналата година тежките пътно транспортни произшествия бележат спад.

Криминалните престъпления регистрирани през миналата година са 2 грабежа, 10 телефонни измамии 2 престъпления – склоняване към самоубийства.

По направление „Наркотици“ са регистрирани 54 заявителски материала за отчетния период.

22 са прекратените случаи по маловажност, по 32 случая се работи в момента, а разкритите случаи са общо 22 за 2017 г.

По време на полицейски акции на територията на общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча са заловени общо 550 гр. канабис, 60 гр. амфетамини и около 600 гр. зелен канабис като за заловените количества канабис и амфетамини през първото тримесечие на 2018 година се чакат експертизи и докладите на експертните лица по случаите.

Като невралгични точки относно спазване на обществения ред и нощната тишина бяха посочени заведенията „Мария“ „Ванита“ „ВИП“ и „Gold Night Club“. Срещу всички тях са били получени най-много сигнали от граждани за неспазване на Наредба 1, както и скандали и сбивания на пияни младежи от целия регион.

Заради важността на данните от отчета на РУ - Гоце Делчев, дни преди сесията отчетния документ бе обсъждан и във всички общински комисии, които излязоха с препоръка за засилване на контрола на невралгичните зони в Гоце Делчев, както и още по-засилен контрол над контингента.  

Като добра, определи работата на РУ-Гоце Делчев през 2017 година председателят на ОбС Ангел Гераксиев, който се солидаризира с препоръките към униформените на общинските комисии от съветници, които приеха без други забележки отчета на РУ.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK