"Ние вече сме грамотни!" - заявиха учениците от 1 а клас на Второ ОУ - Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

И доказаха, че знаят и могат

„Празник, празник е страхотен,

ставам аз грамотен!“

Така децата от 1.а клас на Второ ОУ „Гоце Делчев“ изразиха спонтанно радостта си по време на днешното тържество - един дълго чакан ден, в който те ознаменуваха своето ограмотяване, венец на старанието и усилията, които са полагали от началото на учебната година.

Пред препълнената от техни близки зала първокласниците безупречно изпълниха богата литературно – музикална програма, подготвена под ръководството на учителките Вангелийка Жбантова и Виктория Павлова. Със завидно артистично умение те разказаха приказка, която сами са съчинили.

Всички в страната Букволандия обичат буквичките с изключение на Илко. Единствен той не може да чете и затова ще стане роб на Цар Мързелан. Но когато се среща с бъдещия си господар, Илко разбира колко зле ще се чувства при него и започва да търси пътя към Буквеното царство. На помощ му се притичват неговите приятели, които не са го изоставили. На молбата му откликва и Феята на буквите. Така Илко започва да чете. По-късно и самият Цар Мърцелан се разкайва за поведението си и също се променя.

Децата се превъплътиха и в ролите на любими приказни герои – Пипи Дългото чорапче, Патилан, Зайо, Вълчо, Лисицата, Ежко…

На тържеството първокласниците се разделиха с любимия си буквар и приветстваха с „Добре дошла!“ читанката, която сподели надеждата си, че те ще я обикнат така, както са обичали букварчето.

В приветствието си към своите ученици госпожа Жбантова ги поздрави за чудесното представяне и им пожела в живота си да усвояват и азбуката на човечността.

От името на родителите поздрав поднесе Ангелинка Иванова. Тя изрази родителската благодарност към учителките за ежедневно проявяваните от тях грижи и внимание към децата.

„Бъдете здрави, станете добри хора и сбъдвайте мечтите си!“ – така директорът на училището  Цветанка Петричкова се обърна към най-малките възпитаници на учебното заведение.

В края на тържеството всяко дете получи грамота и подарък от училището и родителите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK