Живка Караджова: Ще работя неуморно за подобряване качеството на живот в Баничан

Снимка: БСП - Гоце Делчев

Тя знае какво и как трябва да се направи

Живка Караджова е кандидат за кмет на село Баничан, община Гоце Делчев от Коалиция „БСП за България“. Тя е на 37 години, семейна, с две деца. Завършила е „Начална и предучилищна педагогика“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Работи като контрольор в „Пиринтекс“.

Защо решихте да се кандидатирате за кмет на село Баничан?

Идват моменти, когато трябва да направиш избор – дали да стоиш отстрани, да гледаш какво се случва и да си недоволен, или просто да направиш нещо, когато имаш тази възможност. Благодаря за доверието, което Коалиция „БСП за България“ ми оказа. Реших да се кандидатирам за кмет на село Баничан, защото мисля, че ще бъда полезна за жителите, за децата и за цялостното развитие на селото. Има начин да подобря качеството на живот на хората от Баничан, ако бъда избрана за кмет.

Кои според вас са основните проблеми в село Баничан, които трябва да бъдат решени?

Един от проблемите на селото е липсата на контрол по отношение поддържане на чистотата и аз възнамерявам да го реша. Друг проблем е, че все още има няколко улици за асфалтиране. Това е заложено в моята програма и ще направя всичко възможно да се осъществи. Сред въпросите, които очакват решение, е също довършване бетонирането на пътя за манастира „Успение Богородично“, както и подмяна на уличното осветление. За да се случи всичко това, ще положа усилия, ако хората в Баничан ми гласуват доверие. Специално внимание искам да обърна на децата. За тях планирам да изградим открита фитнес площадка. В селото има вече две детски площадки с люлки и пързалки и ако успеем сега да направим и една фитнес площадка, това ще бъде допълнително забавление за децата. Много е важно те да прекарват времето си в хубава среда - и в училищата, но и около тях. Затова съм заложила и ремонт на покрива на училището. Още един от приоритетите ми в програмата е изграждане на пешеходна алея по стария път на селото, който води до Руската чешма. Това е едно предпочитано място за разходки и след като се благоустрои, ще се превърне в още по-желано място за отдих.

Какъв трябва да бъде кметът на село като Баничан? Какво очакват от него хората?

В малките населени места хората приемат кмета като човека, към когото могат да се обърнат по всякакъв въпрос, и очакват той да го реши. Разбира се, това няма как да стане, защото неговите възможности не са големи, но поне може да се опита да изслуша всекиго и да направи нужното, за да му окаже помощ при решаване на неговия проблем. Точно такъв кмет ще се постарая да бъде аз - да обърна нужното внимание на всеки човек, да съм винаги насреща за болките, проблемите и радостите на моите съселяни, да помогна на всекиго с каквото мога. Ще работя неуморно за подобряване на качеството на живот.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK