Оставиха в ареста наркозависим, хванат с метадон на автобусна спирка в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

49-годишният обвиняем бил на лечение с „метадонова програма“

Окръжен съд – Кюстендил, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Й. К., на 49 години. Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за това, че на 19.09.2021 г., на публично място – автобусна спирка на ул. „Цар Освободител“, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал в себе си с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метадон.

Дрогата е била с тегло 78 мл, на стойност 18,88 лв., като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Защитата пледира за по-лека мярка – „Парична гаранция“ или „Подписка“, като посочи, че обвиняемият е на лечение с „метадонова програма“.

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова, счете, че са събрани достатъчно данни, които обосновават подозрение за съпричастност на обвиняемия към повдигнатото му обвинение, което е в условията на опасен рецидив.

Фактът, че участва в „метадонова програма“ не изключва възможността да продава наркотичното вещество, за което се съдържат доказателства по делото.

Фактът, че обвинението е за престъпление от 2021 г. също не изключва наличието на обосновано предположение. Обвинението е за тежко умишлено престъпление по смисъла на НК, налице е реална опасност обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие, се казва в мотивите на съда.  

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK