48-годишен от Якоруда с обвинение за държане на наркотици

Снимка: Infomreja.bg

При проверка на 7 април край Бетоловото в колата му е открит половин килограм марихуана

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, се води разследване по образувани досъдебни производства за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Около 23,00 ч. на 07.04.2023 г., в района на кръстовище за местността Бетоловото край Разлог, е бил спрян лек автомобил, управляван от Б.Б. (на 48 години).

При последвало претърсване в багажното отделение са били открити четири пакета със суха зелено-кафява листна маса с тегло около 500 грама. При направен наркотест веществото реагира на марихуана.

При условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване от ползван и обитаван от Б.Б. имот в гр. Якоуда.

В спалня на първи жилищен етаж са били намерени и иззети пликове с бяло прахообразно вещество и електронна везна. В същото помещение е било открито наркотично вещество канабис, разпределено в няколко обекта, таблетки и бучка бяло вещество.

Във фризер, намиращ се в преддверие, обособено като гараж в къщата, е било намерено бяло вещество на прах, кристали и бучка.

Б.Б. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от прокуратурата.

По друго дело в качеството на обвиняем е привлечен Б.П. (на 33 години). На 07.04.2023 г. той държал в себе си и в различни помещения на апартамент в ж.к. „Спартак“ в гр. Сандански високорисково наркотично вещество, разпределено на дози. Откритият амфетамин бил предназначен за разпространение.

По искане на прокуратурата спрямо обвиняемия Б.П. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

КОМЕНТАРИ

Лютви Х.06:21 - 16.06.2023
Беди О. И Куцузо и Карафеиз са на процент в Билдинг Компани, която редовно печели обществени поръчки в Якоруда... Отклоняват се средства яко...и за 20 години закопаха село Якоруда...но есен ще ги уволня ..а Станимир му е брат. На Боби Богданов...и..също е за Бобов Дол...като стана кмет наесен..освободете Якоруда от тази порочна шайка общински крадци
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK