МВР иззе колите на пияни и дрогирани шофьори, рекордьорът е с 3 промила

Снимка: Infomreja.bg

Поредица са задържаните в цялата страна

Водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“ без регистрационни табели опита да избяга от полицейска проверка.

На 5 март около 00.45 часа в заветското село Брестовене служители на РУ-Кубрат подават сигнал за спиране, но шофьорът ускорява и излиза извън населеното място.

Последван е от служебния автомобил и малко по-късно спрян. В хода на извършената проверка е установено, че колата, собственост на бащата на водача, е със служебно прекратена регистрация.

Самият той, на 24 години, е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол.

Пробата му с дрегер отчела 0,75 промила. След отказ да предостави кръв за химичен анализ е задържан в Районното управление.

В Обзор служители от Районното управление – Несебър спрели за проверка лек автомобил „Волво В 60“, управляван от 39-годишен мъж от варненското село Попович, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,53 промила.

48-годишен бургазлия шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 3.01 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ.

В Районно управление – Малко Търново е получено съобщение за това, че пред бензиностанция в близост до ГКПП Малко Търново, мъж във видимо нетрезво състояние се държал агресивно към граждани, удрял и блъскал автомобила си.

Констатирано е, че това е 42-годишен е португалски гражданин, който спира пред бензиностанцията, като е забелязан да купува и употребява алкохолни напитки.

На опита на граждани да бъде спрян да се качи и потегли с колата, португалецът агресирал и са уведомени полицейските служители. Дрегерът отчел 1.74 промила, а за наркотици – положителна за употреба на кокаин.

Немски гражданин шофирал след употреба на алкохол с концентрация - 2.26 промила в Бургас.

26-годишен мъж в с. Габарево е управлявал фолксваген след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство, което отчело амфетамин, метамфетамин и канабис. 

Всички водачи са задържани, а колите им са иззети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK