Откриха над 130 кг марихуана в автомобил на АМ "Тракия"

Снимка: МВР

Пратката била от Западна Европа за Турция

Спецоперацията е реализирана след активно разследване по сигнал за лекотоварен автомобил, който ще транспортира стоката по АМ „Тракия“. В рамките на проведените действия било установено, че наркотикът е „тръгнал“ от Западна Европа с крайната точка -  Турция. 

След установяване на превозното средство, което се е движело по магистралата, то било спряно за проверка в района на 125 км на аутобана - посока Бургас. Установена е самоличността на шофьора - 47-годишен македонски гражданин, осъждан за контрабанда. При последвалото претърсване на автомобила екипите открили  общо 24 кашона, пълни с пакети, съдържащи марихуана. Иззетото наркотично вещество надхвърля 130 кг.

В хода на разследването бил арестуван и 43-годишен от Враца, с постоянна адресна регистрация в столицата. Извършено е претърсване на дома му и на ТИР, по информация, че именно от него стоката е била натоварена в лекотоварния автомобил.

Двамата мъже са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив.  Предстои повдигането на обвинения на двете лица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK