Въоръжен грабеж на бензиностанция в Стара Загора

Снимка: Infomreja.bg

Нападателят е криминално проявен

На 16.01.2024г., в 01:04 ч. в ОДЧ на Първо РУ-Стара Загора на тел.112 е получено съобщение от 42-годишен мъж за извършен грабеж на сумата от около 2000 лв от маскирано лице с тъмни дрехи на бензиностанция в Стара Загора.

По данни на потърпевшия, след заплаха бил принуден да отвори касата, съобщават от пресцентъра на полицията. Полицейски служители незабавно са започнали работа по сигнала. Проведени са заградителни мероприятия, осъществен е обход в района на местопроизшествието.

Около 02:10 ч., в квартал, в областния град е забелязано лице отговарящо на описанието дадено от подателя на сигнала, което се опитало да осуети полицейската проверка и оказало съпротива, след което е задържано.

Установена е самоличността му – 31-годишен мъж, криминално проявен. Намерени и иззети са яке с ключове и парична сума в него на стойност 1500 лв., в банкноти с различен номинал и 175,58лв. на монети. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Образувано е досъдебно производство по чл.198, ал 1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK