Сърбия с протестна нота до Хърватия за изгаряне на кукла с образа на сръбския президент

Снимка: Официален Инстаграм профил на сръбския президент

Вучич каза, че не е "особено нещастен" от случилото се

Министерството на външните работи на Сърбия е изпратило протестна нота до посолството на Хърватия в Белград заради изгарянето на кукла, изобразяваща сръбския президент Александър Вучич по време на карнавалното шествие в село Кащел стари край хърватския пристанищен град Сплит, съобщават сръбските медии.

„Изгарянето на кукла с образа на президента на Сърбия Александър Вучич е абсолютно неприемлив акт, който противоречи на съвместно изразената готовност за пълно нормализиране на отношенията и развитие на всеобхватното сътрудничество на нашите страни“, се казва в изявлението на министерството на външните работи на Сърбия от вчера, цитирано от агенция Бета.

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич осъди изгарянето на куклата, 

Хърватските медии съобщиха, че на карнавала в Кащел стари по-рано тази седмица са изгорени кукли, изобразяващи президентите на Сърбия и на Русия -  Александър Вучич и Владимир Путин.

Вучич каза, че не е "особено нещастен" от случилото се и че би завидял, ако беше изгорена кукла с лика на друг сърбин.

За тях е традиция да палят, желая им успех и занапред. Само си представете ако ние бяхме направили нещо такова на някой от техните. Цяла Европа ще ни скочи, ще трябва да арестуваме половин Сърбия, но това са двойните стандарти, коментира вчера Вучич. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK