Ученици от Разлог почистваха и садиха цветя за Международния ден на земята

Снимка: Община Разлог

В плогинга активно се включи зам.-кметът Славчо Фарфаров, награди връчи зам.-кметът Гергана Костова

Разлог „усмихна“ земята с доброволчески акции за почистване и разделно събиране, плогинг и засаждане на пролетни цветя.

Стотици доброволци, между които много деца, участваха в организираните тридневни събития от община, посветени на Международния ден на земята. На 20 и 21 април много граждани се включиха в доброволческите акции за почистване на пространствата около техните домове.

За пръв път, над 60 ученици от ОУ„Никола Парапунов“, СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, ПГ по транспорт, РПГ „ Никола Стойчев“, ПГ по МСС участваха в спортното предизвикателство плогинг, който свърза джогинга и събирането на боклуци от пространството, в което се тренира.

След 10-минутна загрявка, участниците в плогинга почистиха пространствата около стадион „Септември“ като събраха десетки чували с битов отпадък.

Всички доброволци получиха за участието си светлоотразителни гривни и електронни сертификати с благодарност от кмета на община Разлог Красимир Герчев.

По покана на управителя на Регионалното депо за неопасни отпадъци - Разлог, Марин Терзиев, малките ученици на НУ „Кирил и Методий“- Разлог участваха в акция „Събирай разделно! Пази природата!“, която се състоя на територията на депото.

За ползите от разделното събиране им разказа управителят на депото и направи малки подаръчета на децата с основното послание на акцията. Децата се запознаха с работата на депото, засадиха цветя и посветиха своите рисунки на асфалт с послание: Да пазим земята

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//