След спецакция: Задържаха трима за измами и пране на пари в Разградско

Снимки: МВР

Към действие се пристъпи, след като на територията на Турция бяха арестувани 8 лица

Специализирана полицейска операция е проведена днес на територията на община Разград с участието на служители от Главна дирекция „Национална полиция“, сектор „Измами“, ОДМВР – Разград, следователи при Окръжен следствен отдел под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.

В хода на образувани две досъдебни производства са извършени процесуално-следствени действия на 7 адреса, съобщават от полицията. Задържани са трима души от село Ясеновец – две жени на 36 и 38 години и един мъж на 21 години. Към действие се пристъпи, след като на територията на Р Турция бяха арестувани 8 лица, сред които 7 българи от разградски села.

В хода на операцията е установено, че заподозрените набирали т.нар. “финансови мулета“, транспортирали ги в Турция, където им правели адресна регистрация и им издавали банкови сметки в турски банки. След това предоставяли номерата на сметките на ало-измамници, за да се превеждат по тях парите, давани от жертвите.

Преведените парични суми са теглени в България и Турция от разследваните лица, за което си вземали комисионна. Установени са и случаи, при които потърпевшите са били изнудвани с компрометиращи записи.

В хода на претърсванията са иззети голямо количество мобилни телефони, български и турски СИМ-карти, пластики, банкови карти, банкнотоброячи, луксозен автомобил, документи за парични преводи, притежавано недвижимо имущество, над 30 хиляди лева в различни валути и др. вещи, относими към разследвана престъпна дейност.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на задържаните. Работата по документирането на престъпната дейност продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK