Летният театър в Благоевград възроди импулса към културата

Снимки: Община Благоевград

Откриването след реновацията се състоя вчера

Официалната церемония по откриване на обновения Летния театър в кв. "Вароша" в Благоевград започна с тържествен водосвет от отец Николай.

На събитието присъстваха кметът на община Благоевград инж. Румен Томов, заместник-кметовете инж. д-р Василиса Павлова, инж. Евгени Терзиев и секретарят на община Благоевград Мария Стойнева.

Инж. Румен Томов приветства всички гости на събитието и благодари на хората, които вложиха желание, усилие, труд и любов за реализацията на проекта:

"Имам честта и огромното удоволствие, да открия реновирания Летен театър на Благоевград. Радвам се, защото успяхме да вдъхнем живот на едно забравено място, с надеждата да се използва за поколения напред и тук всички артисти могат да сбъднат мечтите си, да показват и усъвършенстват талантите си. Благодаря за екипната работа на Пролет Трифонова главен експерт в отдел „Култура“, която бе двигател на този проект, на инж. Венелин Трошанов, Петър Калпачки, арх. Адриана Кръстева, инж. Радослав Гошенков и редица служители на общинска фирма „Биострой“, които само за два месеца успяха да върнат живота на Летния театър и да осигурят възможност за реализация на много културни събития. На добър час!".

Подготвена бе и празнична програма от първите артисти, стъпили на реновираната сцена - "Music School Presto" , с ръководител Цветомира Съботинова, Денс студио "Дежа Вю“, с ръководител Ани Хачатрян, танцова формация "Астра“- Благоевград, с ръководител Галина Златкова, младия и талантлив музикант и изпълнител Лъчезар Кацарски и Клуб по спортни танци "Силвана денс", с ръководител Силвана Ханджийска.

С прекрачването на прага на този храм на културата, го пазете, изпълвайте го с положителни емоции и нека занапред да ставаме свидетели на събития запълващи съзнанието и духовността.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa