Отложиха делото на убитата и изхвърлена в куфар Евгения

Снимка: Infomreja.bg

Приятели и роднини на младата жена се събраха на протест пред сградата на Съдебната палата в София

Насроченото за днес дело в Апелативния съд на убитата и изхвърлена в куфар Евгения Владимирова е отменено за 25 юни заради болен съдия, предаде БНТ.

Но приятели и роднини на младата жена се събраха на протест пред сградата на Съдебната палата в София, за да припомнят жестокия начин, по който беше убита тя. Те настояват Апелативният съд да потвърди доживотните присъди на съпруга на Евгения - Орлин Владимиров и неговия баща Пламен Владимиров.

В момента съпругът на убитата е в ареста, но баща му е на свобода, след като на 10 ноември Софийският апелативен съд го пусна под парична гаранция от 5000 лева.

Припомняме, че през 2021 г. 33-годишната Евгения Владимирова беше обявена за издирване след изчезването си на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно тялото й бе открито в куфар във водоем край София. Първоначално Орлин Владимиров поддържаше версията, че съпругата му отишла на фитнес, след което трябвало да се види с приятелки, но така и не се появила на срещата. Той дори взе участие в издирването на изчезналата жена.

На 20 октомври 2023 г. на първа инстанция бяха потвърдени доживотните присъди на двамата извършители. Свекърът на убитата беше пуснат на свобода под парична гаранция, след като съдът уважи жалбата срещу мярката му за неотклонение "задържане под стража".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//