Стартира охраната на черешовата реколта в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Включва се и жандармерия

В ОДМВР – Кюстендил, стартира операция по опазване на селскостопанската продукция. Считано от 13 юни ще стартира операцията по прибирането на черешовния плод, обяви Васил Паргов от Охранителна полиция – Кюстендил. В тази операция са ангажирани служители на ОДМВР – Кюстендил, РДГ и служители на жандармерията. Създадена е необходимата организация за опазване на селскостопанската продукция, както и опазване на черешовите масиви от посегателства.

„Операцията ще бъде на територията на Общините Кюстендил, Невестино и Бобов дол. Предвижда се охраната да бъде с автопатрули, както и изграждане на временни контролно-пропускателни пунктове. На тях ще бъде извършвана проверка на лица, които се движат от и към масивите. Операцията ще продължи до прибиране на продукцията от страна на земеделските производители", уточни още Паргов.

Вследствие на тези мерки, предприети от ОДМВР – Кюстендил, през м.г. не са констатирани кражби в масивите с череши.

През миналата година по време на охраната на черешовата кампания са проверени 975 броя МПС, проверените лица са 1340. 185 броя са установените административни нарушения по Закона за движение по пътищата, 52-ма са глобени по Закона за личните документи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK