Зеленски отхвърли предложението на папата за преговори между Русия и Украйна

Снимка: БТА

Той определи думите на папата като виртуално посредничество

Украинският президент Володимир Зеленски отхвърли идеята на папа Франциск за преговори между Украйна и Русия.

В своето видеообръщение Зеленски определи думите на Франицск пред швейцарска телевизия като виртуално посредничество и каза, че такова предложение няма нищо общо с усилията на представителите на различни религии, които са на фронта с украинските войници.

"Те ни подкрепят с молитви, с разговори и с дела. Това всъщност представлява връзката между църквата и народа", посочи Зеленски. "А не отнякъде, на разстояние от 2500 км, да се прави виртуално посредничество между някой, който иска да живее, и някой, който се опитва да те унищожи", каза украинският президент.

Вчера директорът на пресслужбата на Ватикана Матео Бруни уточни, че папа Франциск не е призовавал Украйна да се предаде. Той е използвал думите  "бяло знаме" в отговор на въпрос на интервюиращия, който също се е изразил така и като знак за спиране на бойните действия и за примирие, което да се постигне със смелост за преговори.

В Украйна Русия атакува с дронове и тази нощ – в 2.30 ч. бяха задействани сирените в Одеса.  Жителите на града бяха призовани да се укрият, докато не бъде даден отбой на тревогата. 

Местни медии съобщиха, че дроновете са били много и са летели на вълни от акваторията на Черно море. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK