В Чепеларе и Белмекен банскалии триумфират всеки ден

Снимки: Община Банско

Успехи в зимните спортове на банскалии отново са повод за гордост

Състезанията за традиционната купа „Чепеларе“ събраха на старт най-малките скиори в групите U8, U10 и U12. Момчетата и момичетата от различните клубове в страната се състезаваха в дисциплината гигантски слалом.

Ски клуб „Юлен“ показа впечатляващи резултати, като завоюва призови места във всички категории. Никола Замфиров се класира на второ място в група U8, а Велина Панчева спечели купата в група U10 с победи в двата гигантски слалома при момичетата. Състезателите на „Юлен“ продължиха да доминират в групата U10, като Александър Муса е победител в първия състезателен ден, а съотборникът му Любомир Стойчев беше награден за петото си място.

Във втория състезателен ден момчетата на „Юлен“ превзеха стълбичката на победителите, като Андрей Замфиров спечели първото място, Александър Муса се нареди на второ, а Любомир Стойчев се класира на трето място.

В категория U12, Никол Иванова беше непобедима в двата дни на състезанието, а Адел Бранд беше отличена за петото си място. Рони Муса застана на третото място в група U12 в двата дни на състезанието, Андрей Самарджийски и Никола Балевски се наредиха на пето и шесто място след надпреварата във втория състезателен ден.

И в тези стартове състезателите от Ски клуб „Юлен“ продължават да демонстрират високо ниво на подготовка, ентусиазъм и страст към спорта.

На провелото се от 22 до 25 март на Белмекен Държавно първенство по биатлон, състезателите на Клуб по биатлон "Банско 2019" постигнаха изключителни успехи.

Благой Тодев спечели титлата в индивидуалната дисциплина при мъжете, а в спринта и преследването се класира трети.

При жените в късата индивидуална дисциплина Даниела Кадева се класира на второ място, а в спринта и преследването спечели трето място.

При младежите Благовест Стоянов се класира на второ място в трите дисциплини.

Държавното първенство е атестат за всеки състезател.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK