Условни присъди за 6-ма мароканци, опитали да преминат незаконно границата на страната

Снимка: Infomreja.bg

Мъжете са признали вината си пред Районен съд - Кюстендил

Петима граждани на Кралство Мароко се признаха за виновни пред Районен съд – Кюстендил в това, че на 06.03.2024 година, в района на местността „Славчето“, Община Трекляно, на около 300 м. от гранична пирамида, обозначаваща линията на държавната граница, са направили опит да излязат през границата на страната ни за Република Сърбия, без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл.279, ал.1, във вр. с чл. 18, ал.1 от НК. Обвиняемите са извършили престъпното деяние при форма на вина „пряк умисъл“.

Съдът одобри споразуменията постигнати между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите, като им наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от по 4 месеца, изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по 3 години. Определенията на Районен съд – Кюстендил са окончателни и не подлежат на обжалване. И петимата граждани на Кралство Мароко са с РКЧ в производство по молба за международна закрила, издадена на 27.02.2024 г., валидна до 27.05.2024 г., с адрес с. Пъстрогор, Община Свиленград.

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание на 28- годишен гражданин на Кралство Мароко, който се отказа от разглеждане на делото по общия ред и призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, внесен от Районна прокуратура. Подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Той се призна за виновен в това, че на 28.02.2024 г., в землището на село Гюешево, на около 50 метра от гранична пирамида обозначаваща линията на държавната граница с Република Северна Македония, е излязъл през границата на страната ни, без  разрешение на надлежните органи на властта, съобщават от пресцентъра на съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK