Велбъждският епископ Исаак посети кметовете на Невестино и Трекляно

Снимки: Кюстендилска духовна околия

В началото на срещите епископът предаде на кметовете поздравителни адреси по повод встъпването им в длъжност

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит на 27 ноември 2023 г. Велбъждският епископ Исаак посети кметовете на общините Невестино и Трекляно, съобщават от Кюстендилска духовна околия.

Епископ Исаак, който е втори викарий на Софийския митрополит и архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия обхващаща духовно Кюстендил и гореспоменатите общини, посети сградите на местните самоуправления и се срещна с ръководителите им - г-н Димитър Стаменков, кмет на Община Невестино и г-н Радко Петрунов, кмет на Община Трекляно.

В началото на срещите епископът предаде на кметовете поздравителни адреси по повод встъпването им в длъжност и благословение от Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, а след това отправи поздрав от името на духовенството при Кюстендилска духовна околия и от свое име.

Епископ Исаак благопожела на кметовете здраве, Божия помощ и успехи в отговорното служение, което е за благото на региона и живеещите в него. Владиката благодари на кметовете, които и в предходни години ръководеха общините, за всякогашната подкрепа, оказвана на Българската православна църква и в частност на Софийска митрополия и нейното поделение в Кюстендил - Архиерейското наместничество.

Той изрази увереността на патриарх Неофит и епархийския съвет при светата митрополия, както и своята увереност, че добрите взаимоотношения и сътрудничеството между Църква и местно самоуправление ще продължат и занапред.

В отговор, от страна на кметовете, епископ Исаак също получи уверение, че общинските ръководства ще продължат дейностите, които са в полза на вярващия местен народ, за добруването му и за благосъстоянието на храмовете, намиращи се на територията на общините.

Проведените разговори бяха в братски дух. Обсъдени бяха различни въпроси, касаещи ремонтирането и благоустройството на нуждаещи се храмове и възможностите за организирането на срещи и мероприятия извън храма, които са в помощ за духовната просвета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK