Община Струмяни се включва в инициативата „Часът на Земята“

Източник: Община Струмяни

От Общината призовават всички жители да изгасят светлините в домовете си за един час на 23 март

Община Струмяни ще се включи в поредното издание на най-мащабната глобална природозащитна инициатива „Часът на Земята“, която ще се проведе в събота, 23 март, от 20:30 до 21:30 ч.

Над един милиард души в света, сред които и българите, се очаква да угасят осветлението си в рамките на 1 час, като част от световната инициатива “Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Тази година WWF призовава да създадем Най-важния Час на Земята.

Оставането за час на тъмно на 23 март е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата, с цел опазване на природните ресурси, популяризиране на "зелени" идеи и изразяване на съпричастност към проблемите на околната среда.

Тази инициатива за първи път се провежда през 2007 г. в Австралия. Тогава в рамките на един час хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си.

През 2015 г. „Часът на Земята“ вече е най-популярната световна инициатива и обхваща 25 времеви зони (стартирайки в 8.30 ч. вечерта, източноевропейско време), с участници от повече от 150 държави и над 7000 града, правителства и институции - обединени в общи послания и действия за защита на природата.

В България кампанията се провежда за първи път през 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

Община Струмяни призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 23 март 2024 г.!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK