От събота фирмите започват да изкупуват тютюна в Гоцеделчевско

Снимка: Infomreja.bg, архив

От събота всички фирми започват да изкупуват тютюна от реколта 2015 в Гоцеделчевския регион. "Това е последната ни договорка отпреди дни с фирмите изкупвачи и министъра на земеделието и храните Десислава Танева", заяви за ИНФОМРЕЖА председателят на Съюза на производителите на ориенталски тютюни в България Арбен Мименов, който е и кмет на община Сатовча.

Според него преговорите, които води съюзът от близо месец са приключили и тютюнопроизводителите могат да очакват поетите ангажименти да започнат да се изпълняват от тази събота.

Арбен Мименов бе категоричен, че освен договорираните с фирмите тютюни от реколта 2015, ще бъдат изкупени и произведените от стопаните недоговорирани количества. 

Множество тютюнджии от общините Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гърмен миналата година не договориха производтвото си с фирмите, тъй като процесът по сключване на договори вървеше избирателно. Това бе най-показателно в Гърменско, където много производители сключиха договори, но не посяха тютюн. Сега въпросните договори или се преотстъпват, или се продават, коментираха ситуацията тютюнопроизводители, които чакат с нетърпения развоя на преговорите с фирмите за изкупуване и на недоговорирания тютюн от миналогодишната реколта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK