Община Гоце Делчев увеличава свой дълг с 800 000 лева

Снимка: Infomreja.bg

Средствата са необходими за големия ремонт на Дома на културата

В Гоце Делчев се проведе обществено обсъждане на предложение за изменение на дългосрочен общински дълг, поет за финансиране на проект „Обновяване и модернизация на Дом на културата „Пейо Яворов“ - град Гоце Делчев“.

Проектът е подготвен през 2020 година. Средствата за неговото реализиране са основно от Оперативна програма „Региони в растеж“, но според правилата община Гоце Делчев трябва да финансира част от дейностите. По тази причина след обществено обсъждане и решение на Общинския съвет, през май 2021 година общината е сключила договор за кредит в размер на 2 185 672 лева с най-ниската възможна лихва.

Предложението е дългът да нарасне с 800 000 лева. Всички останали условия по поетия дългосрочен общински дълг остават в сила, така както са одобрени от Общински съвет в град Гоце Делчев с решение № 235/28.04.2021г.

Целта на увеличението на размера на дълга е осигуряване на необходими допълнителни средства за успешното реализиране на проекта - за финансиране на собствено участие на община Гоце Делчев и инфлационна добавка по сключения договор за СМР.

На днешното обсъждане разяснения по въпроса даде Асан Имамов – началник отдел „Устойчиво развитие, програми и проекти“. Той подчерта, че в 15-годишен период вложените от общината средства ще й бъдат възстановени.

Срокът за завършване на обекта е краят на следващата календарна година. Обновеният Дом на културата ще се превърне в модерен културен институт, който ще развива активна дейност и ще генерира собствени приходи. С комфорта си той ще стане привлекателно място за артисти и публика!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK