Правителството одобри допълнителни трансфери за над 1 млн. лв. по бюджетите на общините

Снимка: Infomreja.bg

Те са предназначени за съфинансиране на възнаграждения и дължими осигурителни вноски за служителите в областните информационни центрове

Със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини за 2024 г. в размер на 1 070 000 лева.

Средствата са предназначени за съфинансиране на възнаграждения и дължими осигурителни вноски за служителите в областните информационни центрове, чиито функции са разширени във връзка с реализиране на Националния план за възстановяване и устойчивост и информиране за възможностите за финансова подкрепа от пряко управляваните от Европейската комисия програми - Фонд за иновации, Хоризонт, LIFE, Програмата за конкурентоспособност на предприятията и малките и средните предприятия (COSME), Creative Europe, Механизъм за свързване на Европа и Еразъм +. Допълнителният трансфер е за сметка на предвидените суми в централния бюджет за 2024 година.

Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на средствата от Европейския съюз се финансира по процедура BG16RFTA001-1.006 - Ефективна национална мрежа от областни информационни центрове в България, финансирана от Програма „Техническа помощ“ 2021-2027 г, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Размерът на нужното съфинансиране ще бъде определен въз основа на годишен анализ на заетостта за разпределение на работата им по различните програми с европейски средства.

Неусвоените към 31 декември 2024 г. средства от трансфери се възстановяват от общините до 20 януари 2025 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK