Първан Дангов за случая „Ивана“: Учителите били „невинни“, а майката нямала снимки на момичето

Снимка: Infomreja.bg

Кметът изисква информация от всички директори на училища за проблемни ученици

Кметът на Дупница Първан Дангов проведе среща с ръководството на Професионалната гимназия по хранително-вкусов и химични технологии в Дупница, откъдето изчезва 17-годишната Ивана Георгиева.

Чул съм ги, в момента обобщаваме данните и ще имаме заседание на Кризисния щаб към общината. Ще докладват какво е свършено до момента началниците на полицията, Детска педагогическа стая и всички ангажирани по случая. В момента анализираме това, което се е случило. Що се отнася до директора и училищния психолог, те заявиха, че не са виновни за нищо“, коментира пред ИНФОМРЕЖА кметът на Дупница Първан Дангов.

Той обяви, че днес се очаква да пристигнат в Дупница представители от Агенция за закрила на детето.

„Искам да взема информирано решение, да анализираме цялата информация, а не да прибързваме и да искаме нечия глава. И тук ще попитам – можеше ли да бъде избегната тази ситуация? Ако имахме предварително данните за това дете категорично мога да кажа, че е могло“, коментира още кметът на Дупница.

В тази връзка той ще изиска от ръководствата на всички училища да му предоставят данни за ученици, които са проблемни.

Недоумение буди и факта, че майката на Ивана все още не е предоставила никакви снимки на дъщеря си. „Аз все още не съм разговарял с родители, но мога да кажа, че майката още не е предоставила никакви снимки на детето. Може ли родител, който иска да си върне детето да няма снимки или да не ги предостави на полицията“, попита Дангов.

По негови думи това не е първото бягство на Ивана. Преди време отново тя е изчезвала от дома си, като е открита на автогарата в Благоевград. Тогава момичето е избягало с момче.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, Ивана Георгиева е в неизвестност от 22 февруари /четвъртък/. Тогава след направена забележка от учител да не пие лекарство за грип, момичето оставя телефона си в класната стая и си тръгва.

В същия ден детето е засичано от камери на голям търговски обект да обикаля по потник с бутилка минерална вода. След този ден следите й се губят. Намерено е единствено якето на детето, което е било захвърлено на главен път.  

Повече от 80 часа продължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница, като периметърът се разширява. Днес на терен работят служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци. Предвижда се повторен обход на някои от районите, които бяха обходени в тъмната част на денонощието, коментира и говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK