491 първокласници записани за новата учебна година в община Петрич

Снимка: Infomreja.bg, архив

На задължително обучение в първи клас в община Петрич подлежат общо 538 деца. До момента са записани 491 от тях. За учебната 2017-2018 година 97 ще бъдат учениците от ромски произход в първи клас, които се разпределят във всички училища на територията на града, уточни шефът на дирекция „Образование и култура”, Нина Попова.

По справки на Общината 37 ще бъдат самостоятелните паралелки с ученици под минималния определен брой, регламентиран в Наредба №7. В ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - с. Кулата ще има една слята паралелка, две слети паралелки ще има в ОУ „Екзарх Йосиф” - с. Михнево през новата учебна година. Към момента все още се извършват текущи ремонти в учебните заведения от общинската училищна мрежа, в ход са и планови ремонти с общински средства в пет детски градини.

„Имаме уверението, че тези подготвителни дейности ще приключат в срок, за нормално започване на учебната година”, поясни Нина Попова. По заповед на кмета Димитър Бръчков в периода от първи до осми септември служители на Община Петрич ще проверят на място всяко едно училище за готовността му за провеждането на нормални учебни занятия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK